Uk/Fr. mystery (2003)

 

En forfatterinne er lei av å skrive om kriminaletterforskere og er ute etter å skrive noe annet, men hun lider av skrivesperre. Hun blir innkalt til et møte av forleggeren hennes, og han tilbyr henne et opphold i feriehuset hans i Frankrike, hvor hun kan være alene så lenge hun ønsker. Hun nøler, men godtar tilbudet. Hun hopper på toget og drar til feriestedet hans hvor hun kan koble av og kanskje skrive litt.

Hun finner fort ut at hun trives i Frankrike. Turisttiden er over og hun nyter hverdagen alene der, helt til datteren av forleggeren kommer uanmeldt til feriehuset, noe forfatterinnen er lite begeistret for. Hun ringer forleggeren hennes og klager, men hun blir bare bedt om å ta det med ro og at hun kommer til å få ro, selv om datteren hans er der. Hun kommer for all del til ikke å forstyrre, men forfatterinnen liker ikke å dele huset sammen med en fremmed. Dessuten er hun ikke så stille av seg. Hun lager alltid stort vesen av seg, og hun tar med seg en ny mann nesten hver dag. Det gir forfatterinnen en ide til en ny bok. Datteren hans irriterer henne å skrive en ny og annerledes roman.

Dette er kanskje en litt forvirrende film med det første. Noen skjønner den, mens andre gjør det ikke. Men denne er ikke så verst for den som skjønner den. Komplisert, men veldig spennende.

Terningkast: 4

Tips oss hvis dette innlegget er upassende