Am. grøsserkomedie (1992)

Helen (Goldie Hawn) og Madeline (Meryl Streep) er to strake motsetninger som hater synet av hverandre.

Helen lever av å skrive bøker og Madeline er en suksessfull skuespiller som en gang stjal Helens forlovede, Ernest (Bruce Willis). Madeline og Ernest gifter seg og oser av lykke mens Helen ser rødt. Hun hater Madeline for fult og skulle gjerne likt å drepe henne. De syke tankene hennes gir henne et nervøst sammenbrudd og hun bir innlagt.

Noen år senere blir hun skrevet ut. Hun er fast bestemt på å vinne Ernest tilbake og drepe Madeline.

I mellomtiden er Ernest og Madelines lykke over, men de er fortsatt gift. Madeline klager over at hun stadig blir eldre og hun hater rynkene som stadig dukker opp og Ernest holder for seg selv.

En dag får Ernest og Madeline en uventet invitasjon av Helen. Hun inviterer dem på en utgivelsesfest. Hun har nettopp skrevet en ny bok. En bok om hvordan holde seg ung og hun vil gjerne at de to kommer.

De nøler, men drar. Begge er sjokkerte over hvor mye Helen har slanket seg siden sist gang de så henne og Ernest for øynene opp for henne hvor vakker hun har blitt. Han blir straks interessert i henne igjen.

Helen spiller kostbar og lover han vil få henne, bare hvis han hjelper henne med å drepe Ernest. De legger den perfekte plan.

Ernest utfører planen og er helt sikker på at Madeline er død, men får seg litt av et sjokk idet hun reiser seg opp fra gulvet etter fallet nedover trappa. Kroppen hennes er forvridd, men likevel lever hun og klarer å gå.

Helen begynner å skjønne hvordan det er mulig. Hun gjenkjenner nåla på Madelines jakke. Helen har den også. Nåla er et symbol for at hun må ha vært innom den mystiske dama, som produserer en drikk som for mennesker til å være ung og uansett hva som skjer med dem, kommer de aldri til å dø.

Stakkars Ernest skjønner ingenting og trekker seg tilbake fra krangelen. Helen og Madeline klarer omsider å skvære opp og de har en plan om å ta med seg Ernest til den dama med den magiske drikken. De vil aldri at han skal dø og han er ekspert på å sminke døde menneskekroppene. Helen og Madeline kan aldri dø, men hva hvis noe skjer dem og de ikke kan skjule sårene selv. Det er det de trenger Ernest til, men Ernest vil aldri leve evig. Hva må Helen og Madeline gjøre for å få ham til å skifte mening?

Death becomes her er en av mine store favoritter. En hysterisk svart komedie med mange forbausende scener og masse humor.

Madeline: Ernest…My ass. I can see my ass!

Uforglemmelig replikk:)

Hver filmelsker bør se denne.

Terningkast: 6

Tips oss hvis dette innlegget er upassende