Am. skrekk (1975)

Ikke rart at badestrendene var nesten tomme året 1975. Folk ville ikke lenger bade etter å ha sett denne. Skjønner dem godt. Hvem vil vel møte på en hai? Og selv om man bader på et sted hvor det ikke finnes hai, kan vel hjernen lett spille deg et lite puss etter denne.

En klassiker som bør bli sett hver eneste sommer og takket være NRK1 fikk jeg med meg de tre første filmene i et smekk for noen uker siden.

Martin Brody (Roy Scheider) er Amitys politisjef. Amity er en liten øy som tjener godt med penger under turistsesongen. Da er det mange mennesker som kommer fra fastlandet for å nyte den vesle øyas nydelige badestrender.

Like før turistsesongen starter får politisjef Martin Brody en beskjed om å komme ned til stranden. Noen har funnet et lik som er blitt skylt opp fra vannet.

Liket av den stakkars tenåringsjenta blir undersøkt, og han som undersøker henne mener hun kan ha blitt angrepet av en hai.

Borgermesteren Larry Vaughn er livredd over at dette kan kanskje skremme vekk gjestene som kommer til øya for å feire nasjonaldagen, og han vil ikke miste penger pga det. Derfor prøver han å snakke fornuft med Martin Brody om at han bør fortelle jenta om at hun døde i en tragisk ulykke for ikke å skremme vekk gjestene bort fra øya. Martin Brody liker ikke dette. Hva om haien angriper flere?

Dette er et mesterverk som fortjener en plass i ti på topp lista mi. Uhyggen i filmen er ikke til å holde ut!

Se opp for haiene uansett hvor du bader…

Terningkast: 5

Tips oss hvis dette innlegget er upassende