Am. Tv-serie drama (2001)

Verdens beste TV- serie som jeg hedrer plass til i filmlista mi:) Denne serien gikk på NRK1 og har ennå ikke sendt femte og siste sesong, som jeg allerede har sett på DVD.

Six feet under begynte jeg først å se før tredje sesongen. Jeg gikk glipp av første og tredjesesongen for at jeg ser nesten ikke aldri på NRK1. Jeg kom over en episode av ren tilfeldighet og jeg likte det jeg så.

Six feet under introduserer deg om familien Fisher som driver et begravelsesbyrå. I første episode ringer det opp til Thanksgiving. Mr. Fisher kjører til flyplassen for å hente eldstesønnen Nate som kommer hjem fra Seattle.

Underveis han kjører blir han påkjørt av en buss og dør momentant. Han kommer aldri til flyplassen. Nate har imilertidlig møtt ei dame ved navn Brenda på flyet og står i med henne i et bøttekott på en flyplass mens han venter på å bli oppringt av faren.

Hjemme blir Ruth Fisher oppringt og får vite at hennes mann er nettopp omkommet. Hun hiver kalkunmiddagen på kjøkkengulvet sinne og hyler mens en begravelse foregår i første etasje.

Neste dag må Nate og David hente liket av faren deres. David jobber allerede, som også må balsamere liket og gjøre det klart til begravelsen som skal holdes i deres eget begravelseshjem.

David jobber allerede i begravelsesbyrået sammen med en god venn, Rico. Nate har lite lyst til å bli med i den bransjen, selv om hans far var det. De drar for å hente stedet. Samtidig tar de en titt i bilen hvor faren deres ble drept.

Dette er bare starten av en tung tid  for familien Fisher. Hvordan skal de klare seg som familien og ta seg av begravelsesbyrået nå som faren er borte?

Dette er en dritbra dramaserie fylt av sarkasme, svart humor og en stor posjon galgenhumor. Man kan se det humoristiske ved døden med denne familien. Det spesielle med denne serien er at hver eneste episode starter med at noen dør på de merkeligste måter.

Synd at de ikke skal lage flere episoder. Geniale Alan Ball, skaperen av denne serien bestemte seg for å avslutte med serien mens den var på topp.

Terningkast: 6

Tips oss hvis dette innlegget er upassende