Regissør: Patrick Stettner

Skuespillere: Robin Williams, Toni Collette,

Joe Morton, Rory Culkin

Am. thriller (2006)

 

"As for Pete, there’s a line in the Velveteen Rabbit that reads…Real isn’t how you were made. It’s the thing that happens to you. I’m Gabriel Noone. Goodnight."

 

Gabriel Noone er en homofil radiovert som er på lufta om natten hvor han forteller historier som han skriver selv. Samtidig sliter han privat. Den yngre elskeren hans Jess (Bobby Cannavale) sklir fra ham. Han er ikke så avhengig av Gabriel lenger, og etter at han har fått vite at han er frisk, er han fast bestemt på å klare seg selv og leve livet. Noe Gabriel slett ikke liker. Etter bruddet føler han seg sårbar og deprimert. Han har ingen lenger og føler seg temmelig ensom i verden. Han er heller ikke i særlig humør til å lede radioprogrammet. Han føler han ikke har noe mer å snakke om.

Men en dag forandrer livet hans seg. Den dagen han får en telefon fra en fjorten år gammel gutt fra Wisconsin med navnet Pete (Rory Culkin). Pete er Gabriels lytter nr.1. Han har også skrevet en bok om sin forferdelige bok og kjemper en kamp mot Aids. Det ender opp med at Gabriel og Pete ringer hverandre daglig og blir fortrolige venner.

Gabriel har fortsatt litt kontakt med eks’en hans Jess. Han nevner telefonsamtalene med Pete. Han har også snakket litt med Petes fostermor Donna. Begge stemmene deres har blitt tatt opp på Gabriels telefonsvarer og Jess aner enn viss likhet. Han advarer Gabriel mot å involvere seg for mye om Pete’s liv, hvis Donna ikke er en og samme person, for han syns stemmene er temmelig like.

Gabriel vet ikke hva han skal tro. Han liker telefonsamtalene med Pete. Det er som å snakke med en bestevenn og han vil veldig lite bryte den lille dagligdagse gleden. Men det Jess sa om at stemmene til Donna og Pete var temmelig like, uroer ham. Til slutt tar han motet til seg og reiser til Wisconsin for å besøke Pete. For å finne ut hvem han er.

Men det er ikke så lett som han trodde. For i det han ankommer Wisconsin er det ingen som vil fortelle noe om Pete, som om dem skjuler for ham. Til slutt klarer Gabriel å oppspore Donna. Han følger etter henne hjem. Donna påstår at Pete er innlagt på sykehus for at han har blitt verre. Etter at Gabriel har undersøkt alle sykehusene i området, skjønner han for alvor at det er noe som ikke stemmer.

Robin Williams ga meg bakoversveis i rollen som Sy i One Hour Photo. Da han plutselig hadde blitt blond psykopat. Jeg elsket å se ham i den rollen for han gjorde den så sabla bra. Noe helt annet enn vi var vant til å se ham ellers. Som glad og sprudlende.
Han er også ganske så dyster og deprimert i The Night Listener, men han har ikke den samme kvaliteten som One Hour Photo. Han virket slapp og utilpass i rollen. Han ga ikke rollen hans nok karisma til å være troverdig nok.

Så jeg hadde store forventinger til denne filmen for jeg gledet meg til å se Robin Williams i enda en mørk rolle. Men både han og selveste filmen var rett og slett kjedelig. Litt fascinerende var den da kanskje, men ikke hele veien. Filmen var langdryg uten særlig store overraskelser. Det var som om jeg hele tiden ventet på at noe skulle skje, men det gjorde det ikke. Dessuten var filmen ganske så rotete. Jeg skjønte ikke mye av filmen, og da rulleteksten kom satt jeg igjen med et eneste stort HÆ? Det skjønte jeg ikke. Så hvis noen har sett den, så gjerne skriv et lite sammendrag for jeg skjønte egentlig ikke en dritt, spesielt ikke slutten. Alt var bare rotet sammen at jeg mistet til slutt konsentrasjonen.

Men håper på at Robin Williams en dag for en lignende rolle som Sy for det fortjener han. Han passer så bra til å være psykopat. Men han var uheldig med rollevalget denne gang. Men sånt kan jo skje alle hihi.

 

 

 

Terningkast: 3 (veldig svak 3) 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende