Regissør: Glen Morgan

Skuespillere: Katie Cassidy, Michelle Trachtenberg,

Mary Elizabeth Winstead, Lacey Chabert

Am. grøsser (2006)

 

 

 

"Santa’s not coming for you. He was shot down by the Russians"

 

 

I dag er det akkurat tre måneder til julaften. Tiden flyr, selv om jeg ikke bestandig merker det. I og med at det kanskje ennå er en liten stund igjen til jul, er det aldri for tidlig å varme opp med liten julefilm, eller?

En gruppe jenter som kaller seg “søstre” bor i et gigantisk hus under college- oppholdet og velger å feire jul sammen i stedet for å dra hjem til familiene sine av forskjellige grunner. Huset de bor i er stort, uten strøm og bærer en grotesk historie.

Nesten alle vet om den berømte Billy Lenz. En gutt som vokste opp i det huset de bor i og om hans traumatiske liv. Om gutten som ble født med en mystisk leversykdom som gjorde huden hans gul, noe moren hans ikke aksepterte. Hun ville ikke vite av ham og ignorerte ham fullstendig, i motsetning til hans far som elsket ham over hele hans hjerte. Hver dag ble Billy vitne til foreldrenes krangling. De rett og slett hatet hverandre og ville ikke ha noe med hverandre å gjøre. Men det skulle bli vanskeligere. Moren hans hadde en elsker som hun ville starte et nytt liv med og ville ha faren hans ute av bilde. Billy ble vitne til at faren hans ble brutalt myrdet. Billy jages opp til loftet hvor han holder til i flere år, mens han gjennom diverse hull i veggene og gulvene, blir vitne til at moren, elskeren hennes og datteren hennes, Agnes, som moren hans alltid har ønsket seg, lever den perfekte familie, mens Billy bor alene i loftet. Agnes vet ikke noe om Billy som bor i loftet. For moren hans sørger for at hun aldri får vite det.

En jul klarer han å rømme ned fra slottet og kidnapper Agnes. Han dreper moren hans og elskeren av alt det hatet han har båret på i mange år, og går så langt som å skjære ut det ene øye til Agnes, men klarer å slippe unna med livet i behold. Etter at politiet finner Billy, som spiser kaker laget av morens kropp, blir han innesperret på sinnssykehus.

Mange år senere klarer han å rømme og setter kursen mot huset som en gang var hans hjem, men hvor det nå bor en gjeng med jenter. Han ringer dem og truer dem til å ta tilbake hjemmet sitt. Jentene vet ikke om det hele er en spøk eller hva de skal tro. Men hvis noen er på vei til å bryte seg inn, må de være på vakt, hvis ikke personen allerede er inne i husets fire vegger. Snart skjønner jentene at de ikke er alene og flokken blir stadig mindre. Er det den virkelige Billy Lenz som er ute etter å ta dem?

For å være dønn ærlig har jeg aldri kjedet meg så mye under en film. Men remakes er kjent for å ta seg dårlig ut. Den opprinnelige Black Christmas fra 1974 har vel kommet ut bedre enn denne dritten. Selv om denne nyversjonen sugde noe så i de grader, kommer jeg garantert til å se originalen og for bare på at den er en smule bedre en denne dritten. For dette var søppel. Kommer aldri til å se den igjen, for dette ble for dumt. Skal ikke si hvorfor. Det er for mange grunner til som jeg ikke har tenkt å kjede dere med. Men liiker du såkalte “slashere” så vel bekomme. Håper bare at denne sjangeren skjerper seg. Jeg savner grøsserfilmer med god kvalitet, og det regner jeg med at det er det flere som gjør!

 

Terningkast: 2

Tips oss hvis dette innlegget er upassende