Regissør: Rospo Pallenberg

Skuespillere: Donovan Leitch, Jill Schoelen,

Brad Pitt, Roddy McDowall…

Am. skrekkomedie (1989)

 

 

 

"Nice try Dwight, but that’s just a rock."

 

 

Paula Carson blir hjemme alene en ukes tid, mens faren hennes drar bort for å nyte friluftslivet. Datteren hennes er en pliktoppfyllende elev og er til å stole på. Han tror at det vil gå greit å la henne bli hjemme alene for noen dager. Hun går tross alt på High School og hun er av den typen som aldri gjør noe galt.

 

Selv om hun er en pliktoppfyllende elev med toppkarakter, samtidig modell for tegnekurset på skolen, er hun sammen med den største sportsidioten på skolen. Han er med på basketballaget, og skolens bølle, spilt av ingen ringere enn Brad Pitt. Dette er hans filmdebut hvor han spiller Dwight Ingalls, Paulas kjæreste og lærernes store skrekk. Han er stolt over den han er og vet at han har kapret skolens peneste jente.

 

Men det er ikke bare Dwight som er hypp på Paula. Skolens rektor liker Paula veldig godt, og han liker å samarbeide med henne litt for mye, men Paula skjønner selvfølgelig ingenting. Flere beundrere har hun også. Brian Woods, som nettopp har kommet ut av et mentalsykehus han har oppholdt  seg etter å ha vært anklaget for å ha myrdet hans far, og har fått en del sjokkbehandlinger. Brian kommer tilbake til skolen, men han føler seg ikke fri fra anklagende enda. Han blir sett på som den største skrullingen og Paula er den eneste som er snill mot ham. Hun er en jente som er snill mot alle.

 

Skolen deres blir ikke det samme, når mystiske dødsfall blant elever og lærere skjer. Alle mistenker alle. Fleste mistankene går automatisk på Brian Woods, som har tidligere blitt anklaget for mord. Brian Woods som var en gang i tiden en tidligere kamerat av Dwight Ingalls, men som har vokst fra hverandre.

 

Paula selv er ikke lenger sikker på hvem som er ute etter hvem eller om det er Brian Woods eller Dwight Ingalls som er bak mordene og om de er ute etter hverandre, bare for at begge vil ha henne?

 

Hun mistenker begge to siden Brian virker ustabil og Dwight for at han blir veldig fort sint og mister lett beherskelsen. Hun vet ikke helt hvem hun kan betro seg til. Alt er bare et eneste kaos og skolen er ikke lenger et trygt sted å være. Samtidig er hun bekymret over at hennes far ikke har kommet hjem til avtalt dag, og hun er redd det kanskje har skjedd ham noe, siden han ikke lar høre fra seg. Og hun er ikke helt sikker på hvor i marken han befinner seg. Det ser ut til at hun er nødt til å klare seg seLV. Vil hennes liv noensinne bli som normalt igjen?

 

Dette er ingen seriøs skrekkfilm. Det er bare å se tittelen selv “Cutting Class.” Dette er en slags parodi på skrekkgenren. På den sjarmerende måten de lagde slash/skrekk på åttitallet. Savner den tiden. Gode, gamle åttitallet, selv om jeg ikke var så veldig stor på den tiden selv…Men når jeg ser på filmer nå fra den tiden, ser jeg hvor mye glans denne genren har mistet oppgjennom årene. Mye er oppbrukt kan man si. Men som sagt, dette er ingen seris film. Det er ikke en film for å skvette eller forvente intelligent dialog, men gøy brutalitet og  tørr humor.

 

Så ikke ha store forventninger. Hvis du har tenkt å se denne, er det bare å lene seg tilbake i stolen eller sofaen og bli  sjarmert og le, eller hate den for resten av livet. Det er opp til deg.

 

Høydepunkt: En ung Brad Pitt før han ble hjernevasket av Angelina Jolie
Lavpunkt: Har sett bedre skrekkomedier

 

 

Terningkast: 3

 

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende