Regissør: Roger Corman

Skuespillere: Jonathan Haze, Jackie Joseph,

Mel Welles, Dick Miller…

Am. komedieskrekk (1960)

 

 

"You look fat enough."

 

 

 

 

Seymour Krelboin er en klumsete liten fyr med stor mot. Han jobber i en blomsterbutikk og sjefen hans er ganske så streng og er veldig tålmodig. Han vil at blomsterbutikken hans skal være unik sånn at folk strømmer inn, men sånn går det altså ikke. Det dukker nesten ingen kunder opp. Sjefen truer med å gi Seymour sparken hvis Seymor ikke finner på noe genialt, men Seymor lar seg ikke skremme så lett. Selv om han er en liten og klumsete mann, er han dyktig til å snakke seg ut av problemer. Han snakker som en foss og kan være svært overtalende enkelte ganger.

 

 

En dag er han heldig og klarer å lage en krysning av diverse planter og lage sin egen unike art. Sjefen blir ikke speislt imponert med en gang, men etter litt tid lar han seg overbevise, spesielt når det viser seg at blomsten Seymour har laget, liker blod. Dette vil gi folk noe å snakke om.

 

 

Det viser seg at planten ikke lever av vann som andre planter. Den tåler ikke vann. Den vil rett og slett ha blod og etter hvert som den planten blir større og større, vil den gjerne ha litt kjøtt. Etter hvert som han vokser og opptar nesten hele blomsterbutikken, virker det som om han hele tiden er sulten og aldri blir mett, i hvert fall ikke i lengden.

 

 

Det hele startet med at Seymour måtte plastre alle fingertuppene sine, fordi han hadde tømt de for blod, for plantens skyld og nå ser det ut som om han må få tak i uskyldige mennesker å kutte opp for å gi planten noe å leve av. Det går greit i begynnelsen, men etter hvert blir skyldsfølelsen hans bare verre og verre. Hva skal han gjøre? Planten prater og maser hele tiden om at den er sulten og trenger mat. Seymour har ikke annet valg enn å gi den viljen sin. Han vil ikke bli risiktere å bli spist opp selv.

 

 

The little shop of horror er en spesiell film utenom det vanlige. Den er svært så original med morsomme og spennende film. Den er ikke ment å være alvorlig, derfor har den blitt en kultfilm er fortsatt godt kjent den dag i dag. 

 

 

Kanskje det kan skyldes Jack Nicholson eller ikke. Det er det ingen som vet. Han var da en ukjent skuespiller på bare 23 år som spilte en noe spesiell tannlegepasient, som definitivt ikke lider av tannlegeskrekk.

 

 

 

 

Høydepunkt: Morsom og underholdende.

 

Lavpunkt: Kan virke litt langtekkelig underveis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende