Regissør: Mark Waters
Skuespillere: Lindsay Lohan, Rachel McAdams,
Lizzy Caplan, Lacey Chabart
Am. komedie (2004)
“She’s the queen bee – the star, those other two are just her little workers.”

Cady Heron (Lindsay Lohan) har aldri vært på skolen før (!) Hun var oppvokst i Afrika av hennes foreldre som var zoolger. Cady vet absolutt ingenting om det å gå på skolen og hvordan reglene er der, i hvert fall ikke de sosiale reglene. Hun vet alt om ville dyr og vært i nærheten av dem, men aldri hatt ordentlige venner eller vet noe særlig om jenter på hennes egen alder.

Men nå som hun og foreldrene har flyttet tilbake til Amerika, har ikke Cady noe annet valg enn å begynne på skolen enn hjemmeundervisning som hun er vant til. Det er på tide å møte den virkelige verden og starte et nytt kapittel. Noe som er vanskeligere sagt enn gjort. Foreldrene hennes er skikkelig stolte av henne og har høye forventinger. Håper hun kommer til å trives og få masse venner på High School. Cady har håp om at det vil gå bra selv, men har sine tvil, og det starter ikke helt som hun tror. Cady er nemlig klønete og dummer seg ut allerede på første skoledag.

Etter hvert blir hun venner med Janis og Damian. To av skolens såkalte outsidere. To som blir sett ned på og betraktes som raringer. Cady er ikke kresen når det gjelder. Dessuten er hun ikke klar over hvordan skolens sosiale del er delt opp. Hun vet ikke at nerdene er en gruppe for seg, sportsidiotene, plastikkjentene osv… Cady selv er ikke helt klar over hvilken “gruppe” hun selv hører hjem til, men holder seg foreløpig til Janis og Damian.

Helt til en dag hun blir invitert til å spise lunsj i kantina ved bordet til de mest populære jentene. Janis advarer henne mot å sette seg ned der, men Cady gjør det likevel og hinter til at hun ikke har noe valg. Hun hører med to gjenger nå. Hun er venn med Janis og Damian, og har også nå blitt en del av de populære jentene.

Cady blir bedt med hjem til en av de populære jentene. Der snakker de om sminke, om de kjekkeste guttene på skolen osv… Og hun får også ta en titt i en perm jentene som har laget. En perm med bilder og ekle kommentarer om deres medstudenter.

Men ting forandrer seg. Cady er som sagt blitt kjent med de mest populære jentene på skolen, og den mest populære av dem alle, Regina George, mister fullstendig sansen for Cady, når hun får vite at hun er forelsket i Reginas eks – kjæreste. Regina mener at forholdet til kjæresten hennes er over og at det er greit for Cady å være forelsket i ham, men handlingene hennes sier noe annet. Hun gjør alt hun kan for å stoppe Cady til å bli kjæreste med ham, og til slutt hele skolen på en eller annen måte involvert. Alt går over styr og Cadys instinkt fra Afrika vekkes til livet. Hele skolen oppfører seg som en jungel og det er på tide å gjøre noe med det. Til og med hele skolestyret blir satt på prøve. Har Janis rett? Er Cady i ferd med å bli like jævlig som de populære jentene, eller kan hun finne frem til sine egne røtter igjen?

Så denne for første gang for en del år siden, men husket ikke så mye av den, og så denne igjen for litt siden, og må ærlig talt innrømme at dette er en av de bedre tenåringskomediene jeg har sett i det siste, selv om jeg ikke er noen fan av Lindsay Lohan. Men tro det eller ei, hun er faktisk dyktig i denne filmen. Hun gjør en rolle som er troverdig. Morsom er hun også. Hvorfor kunne hun ikke satse mer på filmer fra den kategorien?

Mean Girls skiller seg ikke noe særlig mer fra andre tenåringskomedier, men den har en del svart humor og det er en film med karakterer man kan kjenne seg igjen i. Alle er i en slags båse på skolen eller universitetet uansett om vi er klare over det eller ikke. Det er opp til hvordan folk ser på oss og behandler oss. Det er bare sånn det er. Det er på en måte en jungel hvor man “krangler” om å være på toppen, men det er alltid noen som ikke klarer det og ikke passer inn. Det er bare sånn det er og sånn det alltid vil bli.

Vurdering: 5/10

Tips oss hvis dette innlegget er upassende