Regissør: Peter Cornwell

Skuespillere: Virginia Madsen. Kyle Gallner,  Elias Koteas, Martin Donovan ….

Am. grøsser (2009)

“No, you can’t have him! You can’t take my son!”

Familien Campbell er som alle andre familier. De har sine oppturer og nedturer og ser ut som en helt vanlig amerikansk familie. Men i det siste har det vært harde tider for de fem familiemedlemmene. Grunnen er at eldstesønnen har kreft og legene tror han har få sjanser til å overleve.

De bor et godt stykke unna Connecticut og må derfor dra flere mil dit for at han skal få den behandlingen Matt trenger. Derfor kjører moren hans flere mil med ham i baksetet for at han skal få kurene sine. Etter mange turer og Matt blir bare sykere, og sykere, klarer hun å overtale sin mann, Peter å flytte til Connecticut for at de kan være så nærme legene som mulig. Hun orker ikke å kjøre flere mil frem og tilbake mer. Derfor ender de opp med å kjøpe et hus til salgs i området for å gjøre hverdagen litt lettere.

Moren Sara bor som oftest alene med barna mens faren jobber der han alltid har jobbet og kommer hos dem i helgene istedet. Familien sliter økonomisk siden pengene går stort sett til Matts behandling. Under rengjøringen oppdager Sara rare bilder og bøker. Det viser seg at huset de nettopp har flyttet inn i var en gang i tiden et hjem som drev begravelsesbyrå. Hun vil helst ikke at barna skal vite om det for å ikke skremme dem.

Matt er den første som får velge seg et soverom mens de venter på at de andre familiemedlemmene skal flytte etter. Etter om og men får han ha sovermmet i kjelleren. I kjelleren er det dører han ikke får opp. Hva skjuler det seg der inne? Etter hvert som de bor i huset er det han som stadig blir utsatt for noe. Han får visjoner av menneskene som bodde der før i tiden. Ingen tror ham. Foreldrene tror det er medisinene hans som gjør til at han hallusinerer. At sykdommen gjør at han fantaserer om det ene og det andre. Påstår at det er ingenting som er galt med huset.

Men Matt er helt sikker på at det ikke er medisininene som får ham til å se det han ser. Han ser inn i fortidene, menneskene som bodde der før i tiden og hva de virkelig gjorde der? Men vil resten av familien hans tro ham eller vil han bare bli stemplet som gal?

Alt virker håpløst når både foreldrnee, barnevakten og småsøskenene gir ham rare blikk og tror han bare blir dårligere og dårligere, istedet for å høre hva som egentlig foregår. Hva må han gjøre for å bli trodd?

I det siste har det florert grøssere som påståes å være basert på sanne hendelser. Men dette er kanskje en av de mest kjente hjemsøkte historiene i verden på høyde med The Amytiville of Horror, bare at denne er enda eklere. I følge imdb.com er denne filmen basert på familien Snedeker og at denne hjemsøkingen foregikk fra 1986 – 1988. Det har blitt gjort en dokumentar av denne historien av documentar (som jeg personlig syns var hakket bedre enn selve filmen), som ble laget av Discovery. Dokumentaren heter A haunting in connecticut. Selv har jeg sett den dokumentaren et par ganger, og jeg må si at den var noen hakk eklere, for den var ikke så overdreven som filmen. Den var mer krypende og jordnær og det dummeste man gjør er å se den rett før sengetid. Det er sjelden jeg blir redd, men jeg må si jeg ble mer skremt av dokumentaren enn filmen. Hvis dere vil se dokumentaren er det bare å trykke på denne linken http://www.youtube.com/watch?v=pdKSokL5Abk (eller kopier og lim inn) Første del av ni deler. Men det er vel verdt å se alle delene. Anbefaler det sterkeste å se denne dokumentaren før man ser filmen.

Terningkast: 5

http://img150.imageshack.us/img150/8971/vlcsnap14338569.png

Tips oss hvis dette innlegget er upassende