Regissør: Ben Affleck

Skuespillere: Casey Affleck, Michelle Monaghan,

Morgan Freeman, Ed Harris…

Am. thriller (2007)

Alle kjenner vel saken om lille  Madeleine McCann som forsvant for noen år tilbake mens hun og resten av familien var på ferie i Portugal. Til stadighet dukker det opp flere saker om henne avisen og saken er fremdeles i søkelys. Flere tusen barn forsvinner hvert år. Noen kommer tilbake mens andre er og blir forsvunnet.

Det er det Gone Baby Gone tar for seg i grunnen om. Barn som blir kidnappet. Ei lita jente forsvinner fra sitt hjem og moren hennes er sønderknust. Et helt samfunn blir snudd opp ned på hodet av denne forsvinningssaken. Alle involveres. Inkludert Patrick Kenzie og Angie Gennaro. De to bor i like i nærheten hvor jentene forsvant, et samboerpar og driver også et detektivbyrå. Mens de er midt opp i alt styret, blir de etterspurt om å ta saken. Etter å ha overveid det sammen, bestemmer de seg for det og tar saken i egne hender. Leting etter et uskyldig barn kan være en tøff påkjenning. Ingen vil finne et barn død i en eller annen veikant. Eller enda verre. Mange vil jo at barn vil bli funnet i god behold og komme hjem igjen. Komme tilbake til det normale.

Gone Baby Gone er basert på en bok av Dennis Lehane. Boka Gone Baby Gone er en av fire bøker som har blitt gitt ut (tror jeg) om samboerparet og detektivpartnerne Kenzie og Gennaro. Hvis du ikke har hørt om forfatteren Dennis Lehane før så ringer det kanskje en bjelle hvis jeg sier at han har skrevet boka bak Mystic River. Så hvis du fikk samme følelse i Gone  Baby Gone som Mystic River, skjønner du nok sammenhengen.

Regissør og skuespiller Ben Affleck leker her Clint Eastwood. Clint Eastwood regisserte tross alt Mystic River og laget film basert på en bok av Dennis Lehane. Ben Affleck gjør det samme, men uten å lykkes like godt. Eastwood har mye mer erfaring både foran og bak kamera enn det Affleck har, men Affleck er god til å være nybegynner bak kamera, men det kunne ha vært mye bedre. I hovedrollen har han valgt sin mer ukjente bror Casey som er en bedre skuespiller enn det Affleck selv har vært.

Filmen er et interessant plott og tar for seg et svært aktuelt tema om barn som sagt forsvinner. Spenningen er der hele tiden, men oppnår aldri klimaks. Hvis jeg skulle ha fått valget av å se denne eller Mystic River, ville jeg nok ha valgt Mystic River for det er en av de beste thrillerne jeg har sett på svært lenge. Jeg syns både dialogen og skuespillerprestasjonene der er mye sterkere enn Gone Baby Gone. Men Gone Baby Gone mangler ikke mye og Morgan Freeman var nok den største grunnen over at jeg så denne filmen i det hele tatt. Gone baby Gone stiller deg også et spørsmål som spør deg om hva ville du ha gjort? Filmen er gjennomført med stil, men jeg skulle bare ønske det var en mer erfaren regissør som sto bak og ga filmen litt større løft. I bunn og grunn er Gone Baby Gone verdt å se. Helt klart!

Terningkast: 4

Tips oss hvis dette innlegget er upassende