Regissør: Henry Bean

Skuespillere: Tim Robbins, Bridget Moynahan,

William Hurt, Margarita Levieva

Am. drama (2007)

Alle irriterer seg over noe. Noen tåler ikke ufordragelige mennesker, noen tåler ikke å stå i kø og andre tåler ikke å vente på transport. Men en ting er noe vi alle kanskje har til felles er at ingen av oss liker støy. En eller flere lyder kan provosere oss fleste, i hvert fall hvis den lyden nekter å stoppe. Hvem vil da ikke kverke den lyden da, uansett hvilken lyd det er?

Dette er noe som irriterer familiemannen David Owen. Han bor sammen med kone og datter i New York. Han elsker byen, men det er bare en ting som plager ham. Nemlig støyen. Storbyer består av støy 24 timer i døgnet. Trafikkstøy, veiarbeid, høy musikk, men det er ingen lyder som plager ham mer enn bilalarmer. Bilalarmene driver ham bokstavelig talt til vanvidd.

Den lyden irriterer ham så mye at det går ut over ekteskapet og han får beskjed om å flytte ut.  Kona Helen mener det ikke er normalt å la seg irritere så mye over en slik lyd. En lyd som er helt normalt i en by. Han må lære seg å leve med det, men han klarer ikke å ignorere det. Det ironiske er at han skaffer seg en leilighet i sentrum hvor lydene bare er enda verre enn hvor han bodde før. Han innser at siden ingen gjør noe med disse irriterende lydene, spesielt når det gjelder bilalarmene som ingen gidder å slå av, må han ta saken i egne hender…

Kom tilfeldigvis over en filmkanal da filmen Noise startet og lot den sto på for å se hva slags film det var. Hadde aldri hørt om den tidligere og var nysgjerrig på hva den handlet om. Kjente igjen Tim Robbins fra filmen Mystic River og det var morsomt å se ham i en uvanlig rolle som i Noise. Filmen sto som sagt på og jeg fulgte med den fra begynnelse til slutt. Fordi jeg var fascinert over hvor sær, dramatisk og morsom den var på en gang. Hele pakka. Hvor morsomt det var å følge  med på en person som lot en lyd ødelegge så mye for seg selv og gjøre alt han kan for å bli hørt. Virkelig fascinerende. Det var som å se en svart komedie. Noe som jeg liker veldig godt. Se den hvis du vil se noe annerledes.

Terningkast: 5

Tips oss hvis dette innlegget er upassende