Regissør: Lee Tamahori

Skuespillere: Morgan Freeman, Monica Potter,

Michael Wincott, Dylan Baker…

Am. thriller (2001)

Selv om du er datter eller sønn av en kongressmann som har livvakter til å passe på deg, trenger det ikke å bety at du er trygg for det. Ingen vet hvor slu en kidnapper kan være. Er de  desperate nok kan kidnappere slå til når man minst aner det.

Megan Rose (Mika Boorem) er datter av en kongressmann og er elev ved en privatskole. Med seg har hun livvakten Jezzie Flannigan som observerer henne på skolen og ser til at hun er trygg. Men en dag skjer det verst tenkelige. Megan blir kidnappet av læreren hennes. Han tar henne med seg i båten hans hvor hun blir plassert i et ilosert rom. Etterforskeren og juridisk psykolog Alex Cross (Morgan Freeman) blir satt på saken.

Along came a spider er basert på en bok av James Patterson. Har aldri lest noe av ham, så jeg kan dessverre ikke sammenligne filmen med boken, men Along came a spider er en thriller som aldri oppnår det store klimakset. En lærer som kidnapper en av elevene sine er ingen original ide, men likevel er filmen småspennende. Man undrer jo på om jenta kommer til å bli funnet eller ikke og hva som kommer til å skje med kidnapperen. Kommer de noen gang til å skjønne hvem han er og hvorfor han gjorde det han gjorde?

Dette er en psykologisk thriller uten den store dramatikken som skulle ha vært der. Det er gode skuespillere i denne filmen, ledet av Morgan Freeman, men likevel oppstår det noen dødpunkter som kunne ha vært unngått. Along came a spider er en film som på ingen som helst måte skiller seg ut i thrillersjangeren, noe som er synd, for den har potensiale, men på et eller annet sted faller det. Istedet for den spenningen og thrilleren som skulle ha vært sterk og engasjerende, blir heller laber og skuffende. Har sett mange thrillere bedre enn denne.

Terningkast: 3

Tips oss hvis dette innlegget er upassende