Regissør: Peter Werner

Skuespillere: Danielle Panabaker, Jane Krakowski,

Clara Stone, Tyler Hynes…

Am. drama (2005)

Mange foreldre kan til tider virke overbeskyttende, men har du noen gang tenkt på at de vil bare ditt beste? De vil at du skal gjøre det beste ut av livet ditt og bli en fornuftig person. Redde deg fra å gjøre ting du kommer til å angre på.

Jacey Jeffries (Danielle Panabaker) er en ung og helt vanlig jente som begynner på en ny skole. Det ingen av de ukjente medelevene hennes vet, er at hun er 16 år og allerede mor til en babygutt. Hun holder den hemmeligheten selv, i frykt for hva de andre kommer til å tenke om henne og hvordan skolen vil reagere. Men skolen har ofte debatter om dette. Hvilke konsekvenser sex har for unge mennesker og om det er mulig å ta vare på et barn i en så ung alder. Det ikke Jacey vet er at  den læreren hun har i noen av timene, Donna Cooper (Jane Krakowski) prøver desperat å få barn sammen med sin mann, men etter at de to har prøvd lenge, ser det svært mørkt ut for at de to noen gang vil bli foreldre, mens Jacey selv som kun er 16 år, allerede har barn, og prøver å skjule det for lærere og medelver. Vil deres hemmeligheter komme ut en gang for alle og hva vil skje da?

Mom at sixteen er en dramafilm som tar opp et viktig tema som aldri kommer til å dø ut. I disse dager ser det ut til at det er populært å være ung mor. Mange blir mødre før de selv er ferdig med tenårene og samtidig fremdeles er et barn selv. Det er heller ikke bare, bare å få hjelp fra foreldrene sine i en slik situasjon.

Selv om Mom at sixteen er en film og en sjanger jeg ikke ser mest på, så er det en film som er verdt å se og som godt kunne ha vært en film på skolepensumet som en liten lærepenge på hva slags konsekvenser man får når man er uforsiktig med sine egne valg.

Terningkast: 3

Tips oss hvis dette innlegget er upassende