Regissør: Adam Green

Skuespillere: Joel Moore, Tamara Fieldman, Kane Hodder, Robert Englund, Deon Richmond…

Am. grøsser (2006)

Fleste steder har enten en legende eller en historie som gjenfortelles fra generasjon til generasjon. Det gjenfortelles gjerne i forskjellige varianter og noen kjenner noen som skal ha opplevd dette. Enten handler det om raringer, psykopater, hjemsøking eller hva som helst og lytterne skal tro det de hører.

Victor Crowley er legenden om en gutt som ble født deformert og levde i et trehus ved sumpene sammen med sin far som elsket ham og gjorde alt for ham. Beskyttet ham fra å bli utsatt for de andre som var stort sett ekle mot ham. En kveld mens faren hans er borte, tenner tre unger på huset hans ved et uhell mens Victor er hjemme alene. På grunn av spredningen av flammene kommer han seg ikke ut. Faren hans kommer hjem mens brannen står på og Victor skriker etter hjelp. Ved et uhell blir Victor truffet av en øks som faren slår gjennom døra for å få den opp og Victor dør. Faren forlater aldri huset mer og dør senere av sorg. Men om man er i nærheten av sumpene en eller annen gang, kan man høre Victors dødsskrik og han skal vandre rundt i jungelen på jakt etter de som satte fyr på huset hans.

Ved hjelp av denne legenden tiltrekker stedet seg turister som får en båtattraksjon i sumpene i håp om å få et glimt av Victor Crowley. Ben er en av disse. Han lider for tiden av kjærlighetssorg etter å ha blitt dumpet av dama og kameratene tar ham med på tur som inngår festing og nakne damer. Men han får nok av det og vil heller gjøre noe annet. Han oppdager ryktet om båtturen i sumpene og en kamerat i gjengen blir med ham for å holde ham med selskap. Sammen med andre turister setter de seg i båten på oppdagelsesferd i de mystiske sumpene. Når båten får tekniske problemer og de blir tvunget til å ga i land i jungelen skjønner de at noe er fryktelig galt og de må på død og liv komme seg vekk fra jungelen før det er for sent.

I rollene finner vi i grunnen mange ukjente ansikter. Joel Moore (har blant annet hatt rolle i tv-seriene House M.D, CSI: Las Vegas, og Bones) har hovedrollen som Ben og portretterer en vittig fyr som er veldig tafatt når han prøver å bli kjent med nye mennesker. Han er en morsom karakter man enten blir lei av eller bare må le av. Deon Richmond (Scream 3) og Joel Moore har en vittig og kameratslig vennskap som skinner gjennom skjermen og utfyller hverandre godt på deres måte. Med på listen har vi også blant annet Tamara Beth (Perfect Stranger) som spiller ungjenta Marybeth som er med på båten av helt andre grunner enn sieghtseeing. Hun er der nemlig for å spore opp hennes far og bror som dro på fisketur i sumpene, men som aldri kom tilbake. Hun er med på guidingen i håp om å finne de forsvunnede familiemedlemmene hennes. Det er gjerne to navn til jeg gjerne vil ha med til slutt er Robert Englund og Kane Hodder. Hvem er det, spør du??? Hvis jeg sier A nightmare on elm street og Friday the 13th ringer det kanskje en bjelle eller to? Hvis ikke skal jeg avlsløre det. Her er noen ledetråd; A nightmare on elm street og Friday the 13th. To lengender i en og samme film, selveste Freddy Krueger og Jason Voorhees, i motsetning til Freddy Krueger har det vært mange forskjellige bak masken som Jason Voorhees, men Kane Hodder er den som har hatt den rollen flest ganger. I Hatchet gjør begge andre roller.

Mannen som står for regien og manuset er Adam Green. Selve manuset er noe bedre enn regien. Som seer følte jeg regien som litt rotete og den har ikke den samme flyten som en slasher skal ha. Men en elendig jobb gjør han ikke. Han har potensiale i slashergenren hvis han skjerper seg litt når det gjelder struktur og fastere rammer slik at det oppleves som mer helhetlig.

Hatchet er en slasherflick av ypperste C-kvalitet. Ikke regn med at denne blir noen klassiker og heller ikke regn med at det er en seriøs film, men den har noen øyeblikk som i fleste filmer som gjør at man lar seg underholde på et eller annet vis. Ellers er den stort sett som andre slashere fylt av blodspekkende scener og dårlig humor. Ikke forvent noe stort ut av denne, men den er en grei løsning om du skulle ha et par timer å drepe.

Terningkast: 2

Tips oss hvis dette innlegget er upassende