Regissør: Curtis Hanson

Skuespillere: Meryl Streep, Kevin Bacon, David Strathairn, Joseph Mazzello, John C. Reilly, Benjamin Bratt…

Am. thriller (1994)

Noen ganger er det deilig å bare slappe av foran tv-skjermen og se hva slags filmer den boksen har å by på. Enkelte filmer har vi sett før og noen har vi aldri hørt om. I natt kom jeg over denne som jeg ikke har sett på år og dag, men som jeg husket at jeg likte og ville se igjen. Like greit siden jeg ikke hadde noen andre planer. Gjett om det ble et gledelig gjensyn.

En nesten splittet familie drar på raftingtur for å forbedre kvalitetstiden med hverandre. I det siste har det ikke akkurat vært så mye familiekos, og det er det på tide å gjøre. Dermed tar Gail Hartman (Meryl Streep) med seg familien og hunden på en utendørstur. Det er på tide å reise vekk fra det stressende bylivet. Hun har livserfaring når det gjelder rafting og vil guide familien til en elv hun kjenner godt til. Hele familien vil få litt godt av frisk luft og naturopplevelser. Kanskje vil de komme nærmere hverandre. Under raftingturen møter de på noen menn som også nyter naturens omgivelser. Karene virker kjekke, men Gails mann, Tom, har en følelse over at de befinner seg i villmarken av helt andre grunner enn naturen og de grunnene er helt sikkert ikke hyggelige. Men er det noe han bare føler, eller skjuler disse karene noe som kan sette livene til familien i fare?

The River Wild er om en familie som settes på prøve, både i forhold til hverandre, naturen og disse mennene de møter på. Filmen handler om tillit og utfordringer. Om hvor villig man er til å satse for å bevare den familien man har. Hvor mye den betyr for enkelte og hvor villig man er til å ofre seg selv for å komme helskinnet ut av en skremmende situasjon. Det er en film som kunne ha skjedd hvem som helst og når som helst. Den får deg til å tenke på hva du ville ha gjort om du var i en lignende situasjon? Tenke på hvor villig du er for å ta vare på de du er glade i.

Skuespillerne gjør alle sammen en fantastisk jobb. Meryl Streep (Mamma Mia) syns jeg personlig er en overvurdert skuespiller. Hun er langt i fra den beste kvinnelige skuespilleren vi har, men hun er selvsagt en av de beste. Hun gjør her en flott innsats som den tøffe moren og guider oss seerne gjennom den strie elven med godt driv. Hun holder oss som limt til skjermen i godt samspill med Kevin Bacon. Kevin Bacon (The air I breathe) har jeg sett i mange forskjellige roller oppgjennom årene, og i denne filmen gjør han en av hans beste sammen med rollen i Mystic River. Denne mannen beviser gang på gang at han kan spille hvem som helst og samtidig virke naturlig. De andre viser også at er rette folk for denne filmen.

The River Wild er en herlig, utendørs thriller som legger vekt på en av menneskenes største redsler. Hva om vi møter på fremmede på en ferietur hvor vi ikke forventer annet enn fred og ro, men må istedet leve med redsel og angre på at vi i det hele tatt dro. Det er et eksempel på en situasjon som får oss til å tenke: Enn hvis… Det er nemlig ikke bare i byen man støter på farer, men også langt ute i ingenstedsmann og hva kan vi gjøre for å redde oss selv med tanke på at man ikke bruke mobiltelefon hvor som helst. Det er også deilig å se en thriller som ikke er overfylt av spesialeffekter. Det er en thriller som kommer snikende inn på deg og som byr på høy spenning ved hjelp av enkle virkemidler. Denne filmen fortjener absolutt et høyere status enn det den har fått.

Terningkast: 5

Tips oss hvis dette innlegget er upassende