Regissør: Mary Lambert

Skuespillere: Kate Mara, Robert Vito, Tina Lifford, Ed Marinaro, Michael Coe, Lillith Fields, Nancy Everhard…

Am. grøsser (2005)

Gamle legender eller såkalte vandrehistorier er evige klassikere som man gjerne forteller hverandre i pysjamaspartyer og ved bålet i skogen. Vandrehistorier er historier man forteller hverandre, som er lette å huske på og som inneholder brutale mordbeskrivelser. Disse historiene skal visstnok også være basert på sanne hendelser. Det gjør skremmeeffekten enda større. Men noen av disse vandrehistoriene har vi hørt så mange ganger tidligere at de begynner å bli oppbrukte. Da er det kanskje på tide å komme med noen nye…

Tre venninner provoserer skolens amerikanske fotballag ved hjelp av en artikkel i skoleavisen. Samantha Owens (Kate Mara) er skoleavisens redaktør og det gir henne en ypperlig anledning til å publisere et bilde av noen fra fotballaget og skrive en artikkel om det. Enkelte gutta, spesielt de på bildet i avisartikkelen, blir rasende på disse jentene og sverger hevn. Venninnene Samantha, Gina og Mindy overnatter hjemme hos Samantha istedet for å gå på skoleball. Samantha forteller henne om vandrehistorien Bloody Mary og hun våger å si det så og så mange ganger (det varierer hele tiden mellom 3,5 og 13 ganger. Er visst ingen fasitsvar på det).Dagen etter er alle tre forsvunnet og Samanthas foreldre finner de ikke noe sted. Etter “kun” en dags fravær dukker de opp plutselig opp fra intet. De kommer hjem hvert til sitt, men ingen av dem husker noe som har skjedd det siste døgnet. Har noen av gutta på det amerikanske footballaget med forsvinningen å gjøre, eller har dette en sammenheng med noe som skjedde på deres skole i 1969? Den lille byen som Samantha, venninnene og broren hennes bor i, dukker det opp det ene dødsfallet etter det andre. Samantha får flashbacks av en kvinne ved navn Mary Banner som gikk på skolen hennes og sammen interesserer hun og broren hennes, David (Robert Vito) for Mary Banners historie og prøver å løse mysteriet om de mystiske dødsfallene.  Har Mary Banners noe med det å gjøre?

Urban Legends – Bloody Mary er den tredje og siste i rekken i Urban Legends serien om vandrehistorier som er flettet inn i hverandre. Dette gangen med Bloody Mary i hovedrollen. Historien filmen visualiserer holder på interessen og kunne ha vært en vellykket skrekkfilm om det ikke hadde vært for alle de tåpelige dødsfallene som ødelegger litt av det som kunne ha ha blitt en skummel skrekkfilm. Dessverre tar vittigheten overhånd. Det blir litt mye for min smak.

Kate Mara og Robert Vito har god kjemi og kunne godt ha vært bror og søster i virkeligheten. De utfyller hverandre godt i rollene og sammen med de blir vi dratt med på jakten selv. De hjelper med å holde på interessen ved å være nøktern og uten overdrivelse.

Denne filmen virket lovende i starten og hadde noen uhyggelig øyeblikk som jeg satte stor pris på, men noen overdrivelser angående dødsfallene og dårlig humor er med på å ødelegge en stor del av filmen. Noe som er en smule irriterende. For jeg hadde håpet på at det ville bli en spennende spøkelseshistorie med herlige grøss, men dessverre ble det meste det stikk motsatte. Men, men, småunderholdende film er det på godt og vondt. Håper bare det ikke lages flere slike filmer i denne filmserien. Noen ganger må ting ta slutt en dag.

Terningkast: 2

Tips oss hvis dette innlegget er upassende