Regissør: James Foley

Skuespillere: Halle Berry, Bruce Willis,  Giovanni  Ribisi, Nicki Aycox, Gary Dourdan…

Am. thriller (2007)

Alle har noe til felles. Alle har bursdag, alle har en identitet og alle har hemmeligheter, noen store, noen små og noen hvite løgner. Det spørs jo hvordan man betrakter hva en løgn er. Hva skjuler du og er det noe så alvorlig at du gjør hva som helst for å holde det hemmelig?

Smellvakre Rowena Price (Halle Berry) jobber som journalist og reporter. Hun lever og ånder etter gode headlines med sjokkerende avsløringer. Sammen med sin gode arbeidskollega og kamerat Miles Haley (Giovanni Ribisi) legger de planer om hvordan de skal avsløre kjente profiler og lage skandaler. Neste mann ut i deres plan er reklamemannen Harrison Hill som er sjef for firmaet Hills. Rowena mistenker ham for drapet på en av venninnene hennes fra barndommen. Men for å bekrefte at hun har rett, må hun bli ansatt og på en eller annen måte komme nærmere Harrison Hill, men det kan være livsfarlig. Det ikke Rowena vet, er at det er andre som har en finger med i spillet, og både hun og andre kan lett bli overrasket.

Det er en god stund siden jeg har sett Bruce Willis på skjermen nå. Den siste filmen jeg så med ham i var Hostage fra 2005, og det er en god del år siden. Så det var godt å se ham i en film igjen. Han har ikke mistet gnisten selv om jeg oppfattet ham som litt tam i Perfect Stranger. Jeg må si at supersexy og nysingle Halle Berry hadde den største utstrålingen av de to denne gangen, og at Bruce Willis vil forhåpentligvis skinne mer når han kommer tilbake i Die Hard 5 om noen år. Men uansett så er det godt skuespill og de utfyller hverandre på en troverdig måte, selv om det var Halle Berry som stjal showet uansett hvem hun samspilte med. Hun legger virkelig sjelen sin i hvilken som helst rolle og det er unikt. Giovanni Ribisi som jeg ikke har sett i noen filmer før, er også virkelig dyktig som Rowenas arbeidskollega og vi kommer definitivt til å se ham i flere filmer fremover.

Jeg fikk virkelig lyst til å se Perfect Stranger etter å ha sett traileren for den virket spennende. Men dessverre endte det hele som en skuffelse. Selv om det var utmerket persongalleri og spennende setting, så var det et eller annet som ikke dugde. Jeg vet bare ikke helt hva. Jeg er redd jeg kanskje så etter noe nytt og overraskende uten at jeg ikke så noe av det. Mange ganger har jeg sett lignende filmer. Selv om slutten skulle være sjokkerende og gi oss hakeslep, så fikk jeg dessverre ikke bakoversveis for jeg visste slutten lenge før den kom. Sånn sett mislyktes den.

Perfect Stranger er uheldigvis ingen nyskapende thriller, snarere det motsatte og tidvis kjedelig. Mange ganger føltes det ut som om scenene sto stille og ble gjentatt for mange ganger før det endelig skjedde noe, men da visste jeg hva som ville skje, og jeg ble slettes ikke revet med av den såkalte spenningen. Har man ikke noe annet å finne på kan denne filmen likevel gjerne være et greit nok tidsfordriv, men ikke noe mer enn det.

Terningkast: 2

Tips oss hvis dette innlegget er upassende