Regissør: Tae kyeong Kim

Skuespillere: Ha – Neul Kim,Sang – mi  Nam, Bin, Yi Shin, Hie-juJeon …

Sørkoreansk. horror/grøsser (2004)

Har du gjort noe du har angret på? Sagt eller gjort noe og ønsket at du kunne ta det tilbake? Det er så fort gjort. Men av og til vet vi ikke alltid hvem vi har med å gjøre. Å behandle noen dårlig eller mobbe noen med psykisk terror lønner seg ikke alltid, spesielt når man velger feil person. Her har du et skikkelig bevis på akkurat det.

Min Ji-Won (Ha – Neul Kim) lider av hukommelsestap og det plager henne at hun ikke husker på en stor del av fortiden. Hun klarer ikke å la være å tenke på det. Hun må huske på den glemte delen av fortiden før det driver henne til vannvidd. Hun orker ikke å leve mer i uvisshet før hun kan gå videre i livet, og leve som normalt igjen. Hun går på skole, har en god mannlig venn og gjør ting som andre ungdommer gjør, men likevel får hun ikke fred. Når hun  får et bilde av en vennegjeng hun brukte å være sammen med før i tiden, husker hun fremdeles ikke noe fra den tiden hun var sammen med dem. Men omsider begynner rare ting å skje. Vennene hennes på bildet blir utsatt for forferdelige ulykker og dødsfall, one by one og Min Ji- Won føler at tiden snart renner ut og hun MÅ begynne å huske så fort som mulig. Men, vil hun like å huske den forglemte tiden eller kommer det bare til å bli en ubehagelig opplevelse?

Jeg vet ikke hvorfor, men i det siste har jeg blitt avhengig av asiatisk horror igjen. Har alltid likt det, men etter noen måneders pause så merker jeg at det har vært et stort savn og syns det er godt å ta igjen den fortapte tiden. Syns asiatisk horror er mye råere horror enn amerikansk. Grunnen er nok at jeg syns både effektene og handlingene er mye bedre utført. Man kommer til en helt annen verden og jeg blir lett oppslukt. Dessuten så er asiatisk horror utrolig ondskapsfult! Noe jeg setter stor pris på!

Som  det står på filmplakaten så stemmer det nok at dette er en film hvor The Grudge møter Dead Water, men syns også at den står på egne ben med tanke på at det er et rørende og begivende plott. Grunnen til at de to andre filmene nevnes i sammenheng har vel at effektene er litt like. Har ikke sett den asiatiske Dead Water, men den amerikanske (som var dødskjedelig med andre ord). Ser jo mange kjennetegn med The Grudge, men det er jo ingenting å bry seg om. Syns handlingen er så god at filmen trenger ikke å bli sammenlignet med andre filmer bortsett fra effektene, for også her får vi en skummel jente med langt svart hår på kjøpet – noe jeg syns fremdeles er creepy. Man vet aldri hva som gjemmer seg bak alt det mørke håret …

Det er ikke bare handlingen som setter meg ut, men også godt skuespill og stilige effekter. Noen har vi sett i tidligere asiatiske filmer og vi får også noen nye. Hele tiden satt jeg med spente skuldre og fulgte med, med nervene på høykant. Selv om man vet at man kommer til å kveppe til når som helst, så skjer det. Jeg er ikke en av de lettskremte, men fikk meg noen støkk underveis.

The Ghost (også kjent som Ryeong og Dead Friend) er en herlig horror flick med mange følelser, skrekk, og tro det eller ei, men den får deg også til å tenke ekstra nøye over hva du sier og gjør mot andre etterpå. Jeg råder også til at man helst må være konsentrert under hele filmen for å skjønne slutten. Den kan virke noe forvirrende hvis man ikke har fulgt ordentlig med. Nå håper jeg bare at denne filmen får være i fred for jeg blir virkelig forbanna hvis det blir laget en nyversjon av den. For The Ghost er nydelig og skremmende som den er. Jeg vil ikke at den også skal ødelegges. Liker du filmer som Janghwa, Hongryeon (A tale of Two Sisters), Ringu (The Ring) , Ju-on (The Grudge) og Honogurai mizu no soko kara (Dead Water) bør du se denne!

Terningkast: 6


Tips oss hvis dette innlegget er upassende