Regissør: Rafal Zielinski

Skuespillere: David Keith, Mel Harris, Leighton Meester, Douglas Smith, Jake Richardson, Bobby Brewer, William R. Moses …

Am. skrekk/mystery (2003)

Mange offentlige bygg har stått på jordens overflate ganske lenge og har en eller annen historie. Noen bygg har en historie fra forskjellige epoker, mens andre bygg er mest kjente for å ha et rykte. Et rykte til det overnaturlige… Er det mulig eller er det bare oppspinn?En skole har et rykte for å være hjemsøkt. En ånd skal i følge ryktene vise seg for en elev like før eleven dør. Ånden består Abel Fray, en fyr som hengte seg på skolen for ti år siden. Det alle de døende elevene har til felles er at de finner et symbol risset inn i skoleskipene deres. Et symbol av en hengt strekmannfigur. Det symbolet sprer frykt og eleven som finner det symbolet i skapet sitt, skjønner med en gang hva som er i ferd med å skje. Når den eleven før eller senere kollapser roper de navnet til ånden. Når flere elever kollapser i løpet av semesteret, blir hele skolen urolig for hva som egentlig foregår? Tar elevene dop? Er det en eksotisk sykdom som herjer? Eller er det noe overnaturlig som står bak det hele som sprer frykt på hele skolen? Veritas Project, et team som er eksperter på hemmelige etterforskninger.  Involvert i det prosjektet er familien Springfield som består av to foreldre og to tenåringer. Disse tenåringene Elihsa (Leighton Meester) og Elijah (Douglas Smith) får som oppgave å bli elever på den skolen. Sammen med foreldrene har de store planer om å finne ut hva som egentlig foregår uten å bli avslørte.

Hangman’s Curse er en veldig ukjent film. Hadde ikke hørt om den før jeg tilfeldigvis kom over den. Plottet hørtes småspennende ut uten at jeg forventet helt det store. Men jeg måtte bare se den likevel. Har ikke sett så mange skrekkfilmer i det siste og nå når høsten er her, var det på tide. Hva er vel høst uten skrekk? Men som sagt er Hangman’s Curse en hittil ukjent film fra 2003, og består av mange mindre kjente skuespillere. Av og til er det deilig å se en film som ikke bare består av stjerneskuespillere. Men selve plottet er meget uoriginalt og lite spennende. Hvor mange ganger har vi ikke sett liknende filmer tidligere? Dessuten er heller ikke filmen særlig troverdig. Jeg mener, en hel familie som er undercovere? Hvor stor er sannsynligheten for det? Give me a break! Noe så latterlig! Noe bra skuespill var det heller særlig ikke. Greit med litt mindre kjente skuespillere, men det hadde vært litt fint om de hadde litt mer erfaring likevel. Den eneste som skal ha litt ros er William R. Moses som er mest kjent fra Falcon Crest, Melroce Place og har vært medvirkende i en rekke andre tv-serier og spillefilmer. Det er synd at han har bare en liten rolle i denne filmen.

Dessuten er det lite fremdriv i filmen. Ofte føles det ut som om det samme skjer om og om igjen. Familiens tillit, mobbingen på skolen og visjonene av ånden. Det er ikke så mye som skjer mellom de scenene. Dermed fikk jeg fort følelsen av kjedsomhet gjennom filmen. Det er også lett å skjønne hva som vil skje til slutt. Man trenger absolutt ikke å være geni for å finne ut av det. Det eneste positive jeg kan si om filmen er budskapet og bra bakgrunnsmusikk. Det er en utrolig bra sang som er med som jeg har blitt utrolig glad i og som jeg aldri hadde hørt før jeg så filmen er AnaLies av Phiend. Den passer veldig bra til filmen.

Hangman’s Curse er en film som kommer med et bra budskap for alle, men bortsett fra det er det ikke annet enn en kjedelig og langdryg opplevelse. I blant blir også det hele smådumt. Det kan hende det er fordi jeg muligens er litt for gammel til denne filmen. Den passer vel bedre til tenåringer enn for de i tjueårene. Se den og døm selv. Tror jeg skal lese boka som filmen er basert på. En bok av Frank Peretti. Bøkene er som regel bedre enn filmatiseringene.

Terningkast: 2

Tips oss hvis dette innlegget er upassende