Regissør: Doug Campbell

Skuespillere: Cynthia Gibb, Nicole Gale Anderson, Janet Montgomery, Stella Maeve,

William R. Moses, Barbara Niven, Linden Ashby, Jason Brooks

Am. Tv-thriller (2009)

Venner er kjekt å ha, spesielt hvis de er til å stole på, men hvor sikker er du på at vennene vil være der for deg om du havner I en krisesituasjon? For saken er at mange sier at det er viktig å ha venner, men vet man egentlig for sikkert hva slags venner man har hvis det skulle oppstå noe? Vil de stille opp for deg når du trenger det mest? Det er gode spørsmål alle bør stille seg for man kan aldri vite for sikkert. Antall venner man har på Facebook er ikke nødvendigvis venner som bryr seg om hva du gjør…

Tre gode venninner, Bianca Madler (Nicole Gale Anderson), Fallyn Werner (Janet Montgomery) og Sarah Patterson (Stella Maeve) er fortrolige venninner og har opplevd mye sammen. Men en kveld forandrer alt seg når Bianca går glipp av en fest, og får vite senere at kjæresten hennes Chad Voyt (Reiley McClendon) har vært utro samme kveld. Sammen med venninnene hennes planlegger hun hevn mot dama han var utro med, Dory Holland (Lindsay Taylor), og vil gi henne en kraftig lærepenge. Men den lærepengen går alt for langt uten at Bianca er helt klar over. For de to vennene hennes gjør noe bak hennes rygg som kan koste henne dyrt.

Accused at 17 er en av disse Lifetime – filmene som produseres for Tv og som bruker B-og C eller skal jeg kalle de Å – skuespillere, skuespillere samlet sammen i en og samme suppe for ren underholdning. Det kan minne om disse Onsdagstragedien som gikk hver onsdag på TVN for noen år siden, som jeg bare måtte bare se. Selv om kvaliteten ikke er helt det store, så kan det være noen godbiter på lur som byr på både frykt, spenning og underholdning. Såkalte popcorn filmer. Vet de sender lignende filmer på kanal 5 for tiden, men det er synd at de sender de samme filmene der om og igjen. Etter tre – fire uker sender de den samme kassetten igjen. I hvert fall virker det sånn. Så skulle gjerne ønske at kanal 5 viste noen nyere og mer variert såkalt Lifetime filmer. Begynner å bli lei av de gamle, så da er det greit å finne lignende filmer andre steder hvis man er lei av repriser.

I denne filmen er den såpeserieskuespilleren etter den andre samlet. Jeg er en tv-slave, og jeg ser av og til filmer og tv-serier som er så dårlige at man lurer på hvorfor noen hadde hjerte til å produsere det, men samtidig er det avslappendes å se noe av ren underholdning og le med. I Accused at 17 ser vi blant annet Nicole Gale Anderson som kanskje blir gjenkjent av Disneyfans (Hater moderne Disney. Disney var mye bedre før da de ikke fabrikkerte unge skuespillere etter en bestemt mal, men det kan jeg dessverre ikke gjøre noe med…) Jason Brooks (Mest kjent fra den eviglange såpeserien, Days of Our Lives, men som nå har sluttet. En serie jeg har fulgt med på de siste de dagene jeg har fri…) og den mest kjente av dem alle som er mest husket for sin rolle i Falcon Crest. Han har også bidratt i en mengde av andre Lifetime-filmer, blant annet; Like Mother, Like Daughter, While The Children Sleep og Hangman’s Curse.) Så han er veldig lett å kjenne igjen for mange som ser såpeserier/såpefilmer.

Å bli anklaget for noe man ikke har gjort må være den verste følelsen man kan få. Spesielt når dine nærmeste går i mot deg og ikke vet hva man skal tro. Hva gjør man i en slik situasjon? Noen gjør alt for å bevise at man er uskyldig, men det er ikke alltid man vet hvordan man skal gjøre det på en troverdig måte. Da kan alt bli fryktelig frustrerende. Det blir ikke bedre når både din mor, vennene og til og med purken jobber i mot deg. Med få beviser er det jo vanskelig å bevise at man er skyldig. Man er skyldig til det motsatte er bevist. Hvordan gjør man det bak murene?

Accused at 17 byr ikke på de beste skuespillerne, men en handling som består av spenning og underholdning. Under filmvisningen blir man provosert over hvor lett verden kan bli urettferdig i løpet av noen få sekunder og at loven kan være helt på trynet. Men this is life. Og på grunn av denne filmen ser man hvor fort det er å havne i en uønsket situasjon. Man bør vite hvem man kan stole på.

Vurdering: 3/10

Tips oss hvis dette innlegget er upassende