Det er noe med påske og kombinasjonen grøss/krim. Det har vært en lang tradjon i Norge. En morsom tradisjon, syns jeg. Påska for meg er å lese krim. Det har jeg gjort så lenge jeg kan huske. Leser mye krim ellers i året også, men i påska leser jeg stort sett bare det. Og nå har grøsserfilmer også blitt en del av påska. Skal ikke klage jeg siden krim og grøss er mine favorittsjangre.

Tv2 Zebra annonserte på TV2 Nyhetskanalen i dag at Zebra satser på grøsserfilmer i påska, så og si hver kveld. Jeg har nå sjekket tv-guiden og jeg må si at jeg er litt skuffet over titlene. Mange av disse har jeg sett før (surprise, surprise!) og det andre er at det var fryktelige mange remakes istedet for originaler, noe som både skuffer og irriterer meg. Men kjenner jeg meg selv rett, kommer jeg nok til å se noen eller kanskje alle disse filmene likevel.

Her er filmene TV2 skal vise og den første filmen vises allerede i kveld.

Mandag 23:00 The Omen remake

Tirsdag 23:00 An American Haunting

Onsdag 23:00 Exorcist: The Beginning

Torsdag 23:00 Texas Chain Saw Massacre remake

Fredag 23:00 Forbannelsen (The Grudge) remake

Lørdag: 21:10 Awake

Søndag: 21:00 Cloverfield

Mandag 23:00 Stay Alive

Som dere ser, så er ikke dette en liste å juble over, men helt sikkert grei nok. Ikke noen filmer å få mareritt av akkurat …

Av disse har jeg sett (og ikke omtalt av en eller annen grunn, beklager det) er An American Haunting, The Texas Chain Saw Massacre, og Forbannelsen. Jeg er litt spent på Cloverfield. Har hørt litt skryt om den.

Men ellers anbefaler jeg dere å se An American Haunting med Donald Sutherland og Sissy Spacek (mest kjent for sin rolle som Carrie i Stephen King med samme navn). Den er verdt å få med seg. En av de bedre skrekkfilmene i disse dager.

Om An American Haunting:

Based on the true events of the only case in US History where a spirit caused the death of a man. (kilde: imdb.com)

Har du tenkt å se noen av disse filmene og hvilke?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende