Regissør: Nelson McCormick

Skuespillere: Dylan Walsh, Sela Ward, Penn Badgley, Amber Heard, Sherry Stringfield, Paige Turco, Nancy Linehan Charles,

Jon Tenney, Braeden Lemasters …

Am. psykologisk thriller (2009)

Hvorfor har stefedre og stemødre onde rykter på seg? Er det en virkelig god grunn til det eller er det bare noe som har oppstått i eventyr som Askepott?

Eldstesønnen Michael Harding (Penn Badgley, Gossip Girl) kommer hjem fra militærskole til en helt ny familiesituasjon. Det er visst et nytt familiemedlem i hus. Moren hans Susan (Sela Ward, Once&Again)  har kort tid etter en tøff skilsmisse funnet seg en mann som har flyttet inn hos dem og attpåtil er forloveren hennes. Michael har ennå ikke møtt denne mannen, David Harris (Dylan Walsh, Nip/Tuck) og er lite begeistret over at moren hans har funnet en ny mann i livet så kort tid etter skillsmissen. Men Michael prøver å skjerpe seg med tanke på at han ble sendt til militærskole for å forandre oppførsel og prøve å få et bedre forhold til familien, selv med tanke på det nye familiemedlemmet.

Hans kommende stefar viser seg å være noenlunde alright. Kanskje litt småkvalm med tanke på hvor opptatt han er av hvor viktig familie er, men den kommende stefaren virker ikke så ille som Michael hadde fryktet. Og med god støtte fra kjæresten Kelly Porter (Amber Heard, Zombieland) velger Michael  å gjøre det beste ut av det hele, selv om det går innpå ham at faren hans har valgt å forlate dem og istedet har det flyttet inn en fremmed mann. Michael og hans biologiske far Jay Harding  (Jon Tenney, The Closer) er ikke på talefot og Michael har hans mor å komme godt overens med hans kommende stefar.

Alt er bare idyllisk og David Harris virker som en kjernekar både innenfor og utenfor Harding-familien. Han er rett og slett drømmemannen. En mann som gjør alt for familien og for deres nærmeste. Men ingen idyll varer for alltid. Spesielt ikke når en gammel dame mistenker ham for å være noen hun så en skisse av i tv-programmet Most Waned. Noe av utseende er forandret,men trekkene er slående like. Er David Harris den elskverdige familiemannen han gir seg ut for å være ller skjuler han noe? Situasjonen blir heller ikke særlig bedre når David Harris merker at Michael ikke stoler fullt og helt på ham.

The Stepfather er nok en film i remakesbølgen, en nyversjon basert på originalen fra 1987, den gang med Terry O’Quinn (Lost), Jill Schoelen (When a stranger calls back) og Shelley Hack (Jack and Mike) i hovedrollene. I originalversjonen består familien av en mor og en vrang datter, mens familien i nyversjonen består av en mor, en vrang eldstesønn og en yngre bror og søster. En større familie med andre ord.

Både originalfilmen og nyversjonen er basert på en mann fra virkeligheten. Filmene er basert på en mann ved navn John List som drepte familien sin på grunn av økonomiske problemer. Han drepte familiemedlemmene og forandret på utseendet da han dro fra åstedet. I filmene dreper han familien sin på grunn av skuffelser. Han drømmer om den perfekte, amerikanske familie. Ganske sykt, eller hur?

The Stepfather er en overraskende god nyversjon (originalen er selvfølgelig bedre), men syns at 2009-versjonen står godt på egne ben. Persongalleriet består stort sett av skuespillere fra forskjellige tv-serier, noen mer kjente enn andre, og de fleste gjør gode rolletolkninger. Daniel Walsh gjør en glimrende jobb som David Harris. Han gjør ypperlig tolkning av den sjarmerende og den gale siden. Selv om jeg er alltid skeptisk til remakes fordi mange skuffer på grunn av for store forhåpninger, så må jeg innrømme at jeg ble positivt overrasket over denne for den overdriver ikke altfor mye slik som nyversjoner ofte gjør. The Stepfather er absolutt verdt å få med seg. Syns også coveret er rått.

Vurdering: 6/10

Tips oss hvis dette innlegget er upassende