Regissør: Jamie Blanks

Skuespillere: Denise Richards, David Boreanaz, Marley Shelton, Jessica Capshaw, Jessica Cauffiel, Katherine Heigl, Hedy Burress, Fulvio Cecere …

Am. skrekk (2001)

Pene, unge mennesker blir drept en etter en. Hvem står bak? Noen som har sett slike filmer før eller? På tide med noe nytt!

En nerd blir angrepet på en valentinsfest på skolen etter en falsk anklage av en jente han klinte med da de to blir tatt på fersken. En gruppe gutter banker ham så opp midt på dansegulvet. Omtrent 13 år senere er disse elevene voksne og selvstendige. Noen jenter får hver sitt valentinskort med uhyggelige beskjeder eller motiver. Det disse jentene har til felles er at de skal ha sagt nei til å danse med denne nerden før han ble anklaget og sagt stygge ting om ham. De aner ikke hvem som står bak disse kortene og føler seg utrygge. Spesielt når vennegjengen blir mindre og mindre og en etter en dør. Hvem står bak disse kortene og mordene? Og hva har disse jentene gjort for å fortjene dette?

En søndagskveld i agurkstiden var det ikke mye annet å se på enn denne filmen som jeg tilfeldigvis kom over på tv’n og tenkte at denne hadde jeg faktisk ikke sett før og tenkte jeg kunne bare se den siden det ikke var noe annet å se på eller å finne på. Hadde heller ingen store forventninger og ville bare se hvordan den var. Som forventet var ikke Valentine en stor greie, og heller ingen minneverdig skrekkfilm, men snarere en veldig kjedelig og tåpelig film om folk som blir drept en etter en av en fyr gjemt bak en snodig maske. You know the story, right?

Hverken historien eller persongalleriet består av noe spesielt. Denne handlingen har vi sett mange ganger før  og vet hva som kommer til å skje lenge før det skjer og rollelisten består av C eller skal jeg kanskje til og med kalle de D – skuespillere? Denise Richards og David Boreanaz (kjent som Angel fra Buffy the vampire slayer og spin-off serien; Angel), men bortsett fra det var det ingen særlig “store” navn å legge merke til.

Valentine er ikke annet enn dårlig Scream-wannabe inspirert film med karakterer jeg ikke kunne ha brydd meg mindre om. Skrekken er for langt unna til å ta og følepå og det hele føles ut som en komdie enn skrekk. Det hele virker latterlig. Rett og slett dumt. Bortkastet tid, men siden jeg er en stor skrekkfan måtte jeg bare få med meg denne, men det er ikke en film å skryte av. Det virker som om nesten alle kan produsere skrekkfilm nå for tiden. For Valentine er ingen kvalitetsmessig håndtverk! Styr unna!

Vurdering: 1/10


Tips oss hvis dette innlegget er upassende