Regissør: William Malone

Skuespillere: Geoffrey Rush, Famke Janssen, Taye Diggs, Peter Gallagher, Chris Kattan, Ali Larter, Bridgette Wilson …

Am. horror (1999)

Stephen H.  Price (Geoffrey Rush)  inviterer en gruppe, unge mennesker til et hjemsøkt hus. Ikke akkurat et hus, men en bygning hvor det en gang i tiden var et oppholdssted for sinnssyke. Eller et asylum for folk som er litt sprø. Alt disse ungdommene trenger å gjøre, er å bli der en hel natt sammen uten å flykte ut av redsel. Den som ovelever natten vil få 1 millioner dollar som belønning. For noen vil natten bli kort og for andre lang. Hvem holder ut den “skremmende” atmosfæren i bygget med mørk historie?

Det var mange gode og morsomme horror/slash filmer på 90-tallet, men House on Haunted Hill er dessverre ikke en av dem. Som mange vet, er dette remake fra 1959 med den legendariske Vincent Price som har bidratt i mange kjente horrorfilmer. Han er også stemmen som snakker på slutten av Michael Jacksons Thriller. Geoffrey Rush gjør en flau imitasjon av denne legenden. Bart og dress kan ikke erstatte en slik legende. Rush har hverken karismaen, djevelskheten, og det lekne over seg som Price gjorde på elegant vis. Å se på Rush i denne rollen var ikke annet enn flaut! Maken til mer laber skuespill skal man lete lenge etter.

Selve bygget virker heller ikke noe særlig skummelt. Den ligger veldig isolert til, bygningen er høy og veggene mørke. Noen skremmende opplevelser settes i sving som disse ungdommene settes ut for, men ikke noe som virkelig skremmer. Det meste er gjort og sett før. Det er et typisk hjemsøkt hus/bygg konsept uten de store overraskelsene.

House on Haunted Hill fortjener ikke annet en kort og presis omtale. Det er ingenting spesielt med hverken filmen, skuespillerne eller settingen. Dette har blitt gjort så mange ganger før at det blir kjedelig før utforskingen av bygget endelig begynner, men heller ikke da stiger spenningen. Langt i fra. Vi vet hva som venter og det er ingenting som gjør denne filmen minneverdig eller en gøyal opplevelse. Det hele er en tragisk suppe! Styr unna. Se heller originalen. Den er mye festligere på mange vis.

Vurdering: 1/10

Tips oss hvis dette innlegget er upassende