Regissør: Farhad Mann

Skuespillere: Alexz Johnson, Miriam McDonald, Deanna Casaluse, Magda Apanowicz, Andrea Brooks, Brian Krause, Jake LeDoux, Andrew Francis …

Am. skrekk (2007)

Bestevenninnene Dominique (Alexz Johnson) og Ursula (Magda Apanowicz) besøker kirkegården etter mørkets frembrudd bare for å tøyse, men turen dit viser seg for å bli ganske interessant når de plutselig finner en mystisk bok. Boken består av blanke sider og Ursula tar den med seg hjem. Hun bestemmer seg for å bruke den som dagbok hvor hun skal skrive sine innerste tanker og ønsker. Snart oppdager hun at denne boka ikke er en helt vanlig bok å skrive i. For alt hun skriver, spesielt ønsker, blir til virkelighet. Snart får boka overtaket på henne og ønskene blir sakte, men sikkert til en farlig lek. Dominique blir engstelig når hun ser at venninna hennes drastisk forandrer seg, og hun må sette en stopper for det før noe alvorlig galt skjer.

Med en lovende tittel og konsept er dette en film som er lett å glede seg til, men opplevelsen ble snart vendt om til en stor skuffelse. Filmer om ønsker som blir oppfylt er ikke et originalt tema, men interessant var det med tanke på at det var ikke hvem som helst som oppfylte disse ønskene og hvem som var den virkelige eieren av dagboka. Man venter og har en stor følelse av at dette vil ikke ende bra. Å leke djevelsk kan være fristende, men det fører aldri noe godt med det og denne filmen er et godt eksempel på det. Mørke krefter er slettes ikke noe å tulle med. For det kan være lett å miste kontrollen og la de mørke kreftene styre på egen hånd. Det kan da lett gå ille. Det er et tema jeg aldri går lei av og derfor hadde jeg stor tro på denne filmen.

Men selv med en lovende start, ble det hele ganske så kjedelig og repeterende. Og hvor mange ganger har vi ikke sett nerder/emo mot heiagjengen før?

Devils Diary er en skrekkfilm produsert for TV, og det er en av de bedre tvproduserte skrekkfilmene jeg har sett i senere tid, men mange ganger opplevde jeg at filmen haltet, ble svært gjentagende og fra midten og utover slutten ble det hele svært kjedelig. Man vet jo at boka er farlig og hva den kan sette i gang, så derfor opplevdes filmen som litt langdryg. Alt i alt en grei underholdning en kveld man ikke har noe annet å finne på, men ikke noe mer enn det. Fort glemt med andre ord. Og må også få nevne at slutten ble svært så tåpelig.

Vurdering: 3/10


Tips oss hvis dette innlegget er upassende