Regissør: Mikael Salomon

Skuespillere: Rob Lowe, Andre Braugher, Donald Sutherland, Samantha Mathis, Robert Mammone, Dan Byrd, Rutger Hauer, James Cromwell …

Am. miniserie (2004)

Lei av Twilightvampyrer? Dette er en miniserie med den gammeldagse vampyroppskriften!

Forfatteren Ben Mears (Rob Lowe) returnerer til sin hjemby Jerusalem’s Lot for å skrive en ny bok, og han er spesielt opptatt av et hus som skiller seg ut som står på toppen av en ås, nesten som om den overvåker den vesle byen. Som barn, snek han og kameratene seg opp til det huset for å utfordre hverandre til å  snike seg inn, og han fikk til oppgave å ta med seg et suvernir fra huset. For å vise at han er modig, går han inn i huset, og alt går etter planen, helt til han blir oppmerksom på en annerledes og merkelig atmosfære. Han blir overmannet av ubeskrivelig redsel og samtidig et vitne til noe horribelt. Han har alltid hatt følelse av at det er noe merkelig med det huset. Som voksen og etter å ha vært en stund i hjembyen, forsvinner to gutter og folk blir syke. Han skjønner han har rett.  Det er noe forferdelig som skjer i byen og huset på toppen av åsen har skylda for det, men hvordan? Hvordan kan han bevise det for andre?

I fjor høst så jeg originale Salem’s Lot fra 1979 og falt pladask for den, og som mange kanskje allerede vet, er begge av samme tittel basert på en bok av Stephen King. Selv har jeg lest boka, det må være for over ti år siden da jeg gikk på ungdomsskolen og var fersk fan av Stephen King og utforsket bøkene hans. Å sammenligne med boka er litt håpløst nå siden det er så lenge siden jeg har lest boka og glemt mange detaljer. Det jeg husker best er at jeg likte den veldig godt og etter å ha sett originalfilmen og denne miniserien, har jeg hatt veldig lyst til å lese boka igjen snart og som jeg sannsynligvis kommer til å gjøre. (Blir aldri lei av Stephen King bøker).

Denne versjonen er en miniserie som går litt dypere inn i historien, og er dermed litt lengre enn originalfilmen. Her blir vi meget godt kjent med forfatteren som vender hjem til sitt barndomssted og vi blir også kjent med innbyggerne. Samtidig får vi glimt fra Ben’s barndom da han og kameratene hans utforsket det mystiske huset. Sånn sett vandrer vi fra fortiden og nåtiden gjennom Ben’s perspektiv. I hans hjemby får han både nye venner og fiender.

Salem’s Lot er en fascinerende miniserie med noe treg start som tar seg opp etter hvert og da blir man virkelig sugd inn i handlingen. Noen herlige effekter får vi også et glimt av, og hvem kan vel klage over Rob Lowe i hovedrollen? Donald Sutherland er jo også en legende som passer ypperlig i sin rolle. Alt i alt er Salem’s Lot fengende og byr på noen underholdende timer.

Vurdering: 5/10


Traileren kan du se her. (Kunne ikke legge inn selve traileren her siden innbygget var deaktivitert).

Tips oss hvis dette innlegget er upassende