Regissør: Rodman Flender

Skuespillere: Devon Sawa, Seth Green, Jessica Alba, Elden Henson, Vivica A. Fox …

Am. skrekkomedie (1999)

Sløve, likegyldige ungdommer, svart humor og morbide scener er en god kombinasjon!

Tenåringen Anton (Devon Sawa) er kanskje ikke foreldrenes store stolthet. Han er lat, sover for det meste av dagen, ser tegnefilmer og røyker gudene vet hva. Han har heller ikke vært å se på skolen den siste tiden. Ikke akkurat et problem han bryr seg om.  Så lenge han har dop og kan sitte foran tv – skjermen dagen lang, er han fornøyd. Det er hans perfekte verden. Han har heller ikke giddet å hjelpe til med Halloween – dekorasjonene i hjemmet.  Det går rykter om at en morder er løs i traktene og når han en dag våkner og ikke finner foreldrene hjemme, ringer det ingen varselbjeller.

For Anton er kun opptatt av seg selv og gjør det han selv vil. For om foreldrene er borte en dag uten å si i fra, betyr ikke at det kan ha oppstått noe i hans øyne og han lever sitt vanlige liv. Krise for ham er når det blir slutt på dopet. Samtidig som brutale drap skjer i nærheten av byen til Anton, blir hånda hans besatt av en ond kraft og han mister kontrollen over den. Hånda er kun etter å drepe andre på brutalsk vis og det er så og si umulig for Anton å stoppe den. Hvordan skal han få hånda til å slutte å styre hans liv til å drepe? Han selv er ikke en morder, men hånda er det motsatte. Det er ikke lett å forklare det til vennene hans eller jenta i nabolaget som han er forelsket i. Kan han få hånda til å slutte å myrde andre?

Devon Sawa gjør en herlig tolkning av den late Anton. Han har en ubeskrivelig energi av kroppsuttrykk og mimikk. I denne filmen minner han godt om Jim Carrey da han var på sitt beste. Han tolker en ung dophuet veldig godt og kommer på med morsomme påfunn hele tiden. Spesielt morsomt er scenen med bikkja når han først tror det er en morder i huset. Den scenen er ubetalelig, og hans kjemi med bestekompisene Mick (Seth Green), og Pnub (Elden Henson). Det er nesten som om de er bestevenner i virkeligheten.

Skjønnheten Jessica Alba vil nok sjarmere gutta i fleng med sine undertøysscener. Ja, vi vet at hun er søt, vakker, sjarmerende, men hun er en utrolig kjedelig skuespiller. Hun virker død på en måte. Hun har det samme ansiktsuttrykket hele tiden, og virker veldig monoton. Har sett henne i noen andre filmer også og for det meste har jeg ikke sett forskjellen på noen av rollene hennes. Hun er tam for å være helt ærlig og hun passet i alle fall ikke i en livlig skrekkomedie som denne.

Idle Hands er en klassisk skrekkomedie som egner seg å se enten det er Halloween eller ikke. Den byr på en god del gullkorn, karisma, morbide scener, en stor dose tåpelighet og mer til. Det er en av de skrekkomediene jeg husker best fra 90 – tallet og det er en film som er morsom å se flere ganger jevnlig. Hva skjedde med slike filmer? Synd de har blitt fullstendig borte i disse moderne tider!

Vurdering: 7/10


Tips oss hvis dette innlegget er upassende